Scheiden tijdens de Coronacrisis! Er is meer mogelijk dan je denkt; mediation en coaching. Wij denken met jullie mee!

Hoe doen jullie dat? Jullie hadden net besloten om niet langer samen te leven en toen was daar het Coronavirus. Kinderen van school, jullie thuiswerken en samen zorgen dat deze nieuwe situatie goed reilt en zeilt. Een opgave op hoog niveau! Hoe leef je samen terwijl jullie eigenlijk uit elkaar zouden gaan? Of hoe lukt het om toch de dingen voor de scheiding te regelen?

We bieden jullie graag mogelijkheden om de situatie zo goed mogelijk door te komen. Want je relatie verbreken is vaak een (emotionele) klus.

Ontmoeten

De meeste van onze locaties zijn geschikt om elkaar op gepaste afstand te ontmoeten. Het is dus mogelijk om fysiek af te spreken, zonder handen schudden en met afstand samen in gesprek te gaan. We merken dat veel stellen dit toch lastig vinden omdat Corona nog in ons midden is.

Online mediation

Voor sommige stellen is het een optie om via online mediation aan de slag te gaan om hun relatiebreuk te regelen. We hebben hier al verschillende goede ervaringen mee. Digitaal ontmoeten jullie en de mediator elkaar en gaan jullie aan de slag. Zaken kunnen praktisch geregeld worden en er is ruimte voor emoties die bij een relatiebreuk vaak voorkomen. Het is even wennen, maar het kan helpen om toch stappen te maken.

Coaching

Stel dat het voor jullie niet mogelijk of wenselijk is om nu samen naar een mediator te gaan, dan bieden we jullie een andere optie. Omdat wij met drie mediator – coaches werken kan één van ons jouw persoonlijke coach zijn. De coach staat naast je en kijkt met jou naar de dingen die voor jou belangrijk zijn. Hoe hou je je bijvoorbeeld staande in deze moeilijke periode, in deze achtbaan? Hoe hou je het gezellig thuis en zorg je tussendoor ook goed voor jezelf?

Mochten jullie vervolgens toe zijn aan mediation en jullie kunnen elkaar ontmoeten, dan kan een collega mediator jullie mediator zijn. Hierdoor zorgen we dat de mediator neutraal blijft en de coach alle aandacht aan jou kan geven. Natuurlijk worden gegevens over jou niet gedeeld tussen de coach en de mediator.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *